Gasztro

Készítsd el házilag a legfinomabb Duna-kavicsot!

Színes, mogyorós, klasszikus magyar édesség, ami nosztalgiával tölt el mindenkit nassolása közben. Szerencsére a Duna-kavicsot te is elkészítheted otthon. Mutatjuk az egyszerű receptet!

Jó hírünk van! Gyerekkorunk kedvenc édessége (ami a franciadrazsé mellett az egyik legtöbbször előkerülő nasi volt minden háztartásban) már otthon is elkészíthető.

Készítsd el házilag a legfinomabb Dunakavicsot
Fotó: Pinterest

A Duna-kavics hozzávalói: 

  • 20 dkg cukor
  • 14 dkg víz
  • 20 dkg földimogyoró
  • 5 csepp ételfesték

A cukrot és a vizet összeöntjük egy lábasba és melegíteni kezdjük. Ha már meleg, belecsepegtetjük az ételfestéket, és tovább hevítjük. Nagyjából 2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a mogyorót és levesszük a tűzről. Fakanállal addig keverjük, ameddig a magok nem tapadnak egymáshoz. Ha megvagyunk, 2-3 percig tovább melegítjük.

A recept fontos titka, hogy folyamatosan kevergessük a masszát, így jobban megtapad a színes bevonat a mogyorókon. Amikor a mogyorók szétváltak, sütőpapírra öntjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Ha ez megtörtént, már fogyasztható is.

Készítsd el otthon a Ferrero Rocher bonbon tortát is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top