3 pofonegyszerű sütemény húsvétra

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Szeretem a húsvétot, ami nemcsak a naptárban ünnep, de a konyhámban is. Beindul a sütés-főzés, minden napra jut valami kreatív csoda. Most három nagyon egyszerű és gyors sütemény receptjét mutatom be nektek. Jó étvágyat!

Csokis-müzlis keksz húsvétra

Pofonegyszerű sütik húsvétra

Hozzávalók:
•    30 dkg liszt
•    2 tk. sütőpor
•    1 csipet só
•    14 dkg porcukor
•    1 csomag vaníliás cukor
•    20 dkg vaj
•    2 tojás
•    1 tk. sütőpor
•    250 g csokis müzli

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vaníliacukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a kekszalapunk. Belekeverjük a csokoládés müzli keveréket, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk. Hagyjunk a kekszek között 3-4 cm távolságot, mert sütés közben veszi fel a kerek kekszformát. Készíthetünk kisebb vagy nagyobb kekszeket, Én a nagyobb fajtákat készítettem most el. Sütés: 175 fokon 17 perc a sütő középső részében.

Ha tetszett a recept, nézd meg a citromos, csokoládés túrótorta receptjét is! Kattints ide!

Mazsolás vajas kuglóf, mascarpone krémmel

Pofonegyszerű sütik húsvétra

Hozzávalók a kuglóf tésztához:
•    4 tojás
•    1 dl  meleg víz ( legmelegebb, ami a csapból kijön)
•    12 dkg puha vaj
•    20 dkg rétesliszt
•    20 dkg porcukor
•    1 csomag vaníliás cukor
•    2 tk. sütőpor
•    12 dkg mazsola
•    vaj és liszt a forma kikenéséhez
•    1 feketetea-filter
•    1 citrom kifacsart leve

Díszítés:
Csokoládékrém:
•    10 dkg étcsokoládé
•    3 dkg vaj
Mascarponekrém:
•    4 dkg porcukor
•    250 g mascarpone sajt
•    egy kevés mazsola

Elkészítés:

Forrázzuk le a feketetea-filtert 2 dl forró vízzel, hagyjuk állni a 4-5 percet,majd vegyük ki a filtert és facsarjuk bele a citrom levét. Mossuk meg a mazsolát, rakjuk bele a citromos fekete teába, és áztassuk benne 10 percet, majd szűrjük le.

A kuglóf elkészítése:

Pofonegyszerű sütik húsvétra

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A tojásokat válasszuk ketté két külön tálba. A fehérjét 2 dkg porcukorral (egy púpozott evőkanál) kemény habbá verjük a robotgéppel.

A sárgáját felverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Miközben verjük, adjuk hozzá a meleg vizet és két részletben adjuk hozzá a puha vajat. Nem sok mennyiség, így hamar végzünk.
Keverjük a rétesliszthez a sütőport és a leszűrt mazsolát. Adjuk az egészet a tojássárgás masszához, alaposan keverjük össze, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Kenjük ki vajjal, és lisztezzük ki a kuglófformát alaposan. Öntsük bele az elkészített kuglóftésztánkat, és rakjuk a sütőbe.

A sütő alsó harmadába, a második szintre helyezzük a rácsot, és arra rakjuk a kuglófot.(Ahová a rácsot becsúsztatjuk, ne a legalsóra!) Fontos, hogy az alsó hő, jobban érje a forma felületét, mert a tészta sűrű és nehéz, így fontos hogy alulról kezdjen el sülni, főleg az első 15 percben.
Sütési idő  összesen 45 perc, alsó felső sütési funkción. Abból 15 perc 200 °C-on és 30 perc 175 C°-on.

Gőz felett, olvasszuk meg egy tálban a vajat. Adjuk hozzá az összetört étcsokoládét, és folyamatos kevergetés mellett, addig keverjük, amíg fényes nem lesz. Kanál segítségével a kész kuglóf tetejére kanalazzuk.

A mascarpone sajtot keverjük össze a porcukorral és töltsük habzsákba. Csillagformával díszítsük a kuglóf tetejét diónyi puffokkal és a maradék krémet nyomjuk tálalásnál a tányérra. A mascarpone gömbök tetejét szórjuk meg egy kevés mazsolával és tálalhatjuk a desszertet.

Ha szereted a mascarponés kuglófot, szeretni fogod a pillecukros, fehércsokis cupcake-et is! Kattints ide a receptért!

Epres-narancsos csokitorta

Pofonegyszerű sütik húsvétra

Hozzávalók a tésztához:
•    38 dkg liszt
•    25 dkg vaj
•    12 dkg porcukor
•    1 csomag vaníliás cukor
•    20 dkg eper
Krém:
•    300 g étcsokoládé
•    3 dl tejszín
•    1 narancs reszelt héja

Elkészítés:

Melegítsük forróra a tejszínt egy lábosban, majd lehúzva a lángról tördeljük bele a csokoládét. Reszeljük bele a narancs héját és hagyjuk állni 2 percet, ezután keverjük alaposan össze egy habverővel. Szép fényes és sűrű masszát fogunk kapni, amit szobahőmérsékleten hagyjunk langyosra hűlni.

Rakjuk tálba a puha vajat, lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, és gyúrjunk belőle egy közepes állagú cipót. Rakjuk át egy 22 cm-es pite- vagy tortaformába és béleljük ki vele. Kezünkkel alaposan nyomkodjuk szét a formában, ügyeljünk, hogy a szélekre is jusson a tésztából.

Pofonegyszerű sütik húsvétra

Egy sütőpapírt simítsunk a tésztával bélelt piteforma tetejére. Nyomjuk bele a forma mélyedésébe és töltsük meg bármilyen hüvelyes növénnyel (bab, sárgaborsó). Én sárgaborsót használtam, elsimítottam a tetején és így tettem a sütőbe 20 percre 180 fokon légkeverés funkción. Amikor eltelt a 20 perc, kivesszük a pite tésztát és óvatosan eltávolítjuk a súlynak használt babot vagy borsót. Ezek után még 5 percet sütjük a forró sütőben. Majd langyosra hűtjük a formában hagyva, és felkeverve a csokoládékrémet, megtöltjük vele a tésztát. A tetejét elsimítjuk, és rászeleteljük a megmosott epret ízlés szerinti formában.

A teljes receptért kattints a blogorma, a Gastrorobertollinire!

Még több húsvéti recept!

Az eszközökért köszönet az Édes Álmok SÜTI DEKOR & HOME DESIGNE-nak!

Morzsásat vagy karamellás kosárkát? 3 gyors vajas süti hétvégére

Rostás Róbert Gastrobertollini néven főz és ír a Cafeblogon, miközben civilben az irodaházunk kávézójában főz jobbnál jobb ebédeket a dolgozóknak. Ha tetszettek a süteményei, nézd meg, miket tud pizzatésztából!

Még több remek recept a blogjáról!
Csokis-narancsos keksz dióval
Burgundi marharagu
Francia parasztleves
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus