Gasztro

Sós-karamellás brutál csokitorta

Valami különlegesre és eszméletlenül csokisra vágysz? Akkor ez a neked való recept!

Hozzávalók (kb. 15 centis formához):

a kekszes alaphoz:

  • 13 dkg zabkeksz darálva
  • 8-10 dkg vaj olvasztva (attól függően, mennyit vesz fel a keksz)
  • 60 g darált mandula

A karamellhez:

  • 13 dkg nádcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 nagy marék (kb. 5 dkg) sós mogyoró durvára aprítva
  • 1 nagy csipet só

Az étcsokoládékrémhez (ganache): 

  • 20 dkg étcsokoládé (min. 55%-os)
  • 3 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • néhány nagy csipet frissen reszelt szerecsendió

A sós grillázshoz:

  • 10 dkg nádcukor
  • 1 nagy marék durvára vágott sós mogyoró
  • a tetejére: sópehely (elhagyható)

Az elkészítésről a Rizsázzunk blogon olvashatsz!

Sós-karamellás brutál csokitorta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top