Gasztro

Gyors vacsora: szalonnás-parmezános kenyérgombóc

Könnyen elkészíthető, egyszerű, de laktató, igazi praktikus és finom recept, amelyben hasznosíthatjuk a megmaradt száraz kenyeret.

Szalonnás-parmezános kenyérgombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • liszt
  • 8-10 levél zsálya
  • 20 dkg száraz kenyér
  • 10 dkg parmezán
  • olívaolaj
  • tej
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 25 dkg húsos füstölt szalonna
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Áztassuk be a tejbe a száraz kenyeret, ha megpuhult, facsarjuk alaposan ki. Adjunk hozzá egy egész tojást és annyi lisztet, hogy formázható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük frissen reszelt parmezánnal. Formázzunk diónyi gombócokat a tésztából, majd főzzük ki őket lobogó sós vízben. Akkor főttek meg, ha feljönnek a víz tetejére.

A szalonnát vágjuk egész apró kockákra, kis olívaolajon kezdjük el pirítani. Ha már majdnem kész, az utolsó 1-2 percre adjuk hozzá a zsályaleveleket és a felaprított fokhagymát. A kifőtt és lecsepegtetett gombócokat szedjük a szalonnára, 1-2 percig pirítsuk őket együtt. Reszelt parmezánnal tálaljuk!

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top