Gasztro

Húsvétig fokozottan ellenőrzik az élelmiszereket

A hagyományoknak megfelelően idén is fokozottan ellenőrzik a tavaszi idényhez és a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó termékeket.

A csaknem egy hónapos időszakban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálásával a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság. Az ellenőrzés-sorozat az élelmiszer-előállítókat és forgalmazókat egyaránt érinti.

Húsvétig fokozottan ellenőrzik az élelmiszereket

Bár a húsvétról az emberek többségének a tojás és a sonka jut eszébe, ennél jóval szélesebb területet vizsgál ilyenkor a hatóság: például a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, de a bor és egyéb alkoholos termékek is górcső alá kerülnek. Ebben az időszakban megsokasodnak az élőállat-, elsősorban a nyúl- és a bárányszállítások is, amit szintén szigorúan vizsgálnak a szakemberek.

A hatóság többek között kiemelt figyelmet fordít a tojások jelölésére, hogy a származási hely a vásárlók számára egyértelműen azonosítható legyen. A magyar eredetűként jelölt zöldség-gyümölcs esetében is fokozott hangsúlyt kap a termékek származásának ellenőrzése. A transzzsírsavtartalmú alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállító vállalkozásoknál az ezzel kapcsolatos nyilvántartások vizsgálatát is elvégzik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top