Gasztro

Gyors vacsora: csicseriborsó-krémleves

Igazi lélekmelegítő lehet akár ebédre, akár vacsorára egy forró, gőzölgő, ínycsiklandó leves. Próbáld ki a csicseriborsót!

Csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 + 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 2 db csicseriborsó konzerv
  • 1/2 kiskanál őrölt kömény
Kategórialeves
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

Add hozzá a két doboz csicseriborsó-konzervet a levétől lecsöpögtetve, és öntsd fel fél liter vízzel (vagy fél liter zöldségalaplével), szórd meg Vegetával. 10-15 percnyi idő elegendő ahhoz, hogy összefőjön. Ekkor turmixold össze a leves tartalmát, és krémesítsd tejszínnel.

Két evőkanál olajban keverd el a pirospaprikát és az őrölt köményt, tálaláskor ezzel a szósszal meglocsolhatod a leves tetejét.

 

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top