Gasztro

10 tuti konyhai kiegészítő magyar tervezőktől

Nem is hinnénk, de a magyar tervezők már a konyhánkban vannak! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy számos magyar tervezőnél találunk konyhában használható tálakat, tárolókat, kiegészítőket. Hogy ne csak a gardróbodba, hanem a konyhádba is beférkőzzenek, mutatunk pár igazán csodás konyhai kiegészítőt.

1. Ágas-bogas tál

Panyi Zsuzsi neve nem ismeretlen az ékszerek rajongói előtt (vele készült interjúnkat itt olvashatjátok). Az üveg ékszerek hazai vezető tervezője most új oldaláról mutatkozik be. A többféle színben elérhető Limes tál nemcsak praktikus, de mutatós is. Zsuzsit a tervezés során a természetben előforduló ágas-bogas szerkezetek ihlették.

10 tuti konyhai kiegészítő magyar tervezőktől

 2. Kézi kávécsináló

Toronyi Péter dizájner terméke a Baristum, ami minden kávérajongó álma. Az áram nélkül működő szerkezet kávéőrlő és kávékészítő eszköz ötvözete. Sőt nemcsak kávét, de egyedi fűszeres kávékoktélokat is készíthetünk: frissen megőröljük a kávét és a fűszereket, beleöntjük a forró tejet vagy a felforralt vizet megrázzuk, kicsit állni hagyjuk, kiöntjük és fogyasztjuk.

Megnézem
Összes kép (1)

3. Zsákok szelektív szemeteléshez

A papírból készült, hatalmas méretű CUCC zsákok segítenek abban, hogy a szelektív szemetet környezetbarát módon, mégis a szem elől elrejtve gyűjthesd. De tény, a konyha mellett a CUCC zsákok jó szolgálatot tehetnek a fürdőben szennyestárolóként, vagy a gyerekszobában, ahol töméntelen műanyag vagy éppen plüsskacatot képesek elrejteni.

10 tuti konyhai kiegészítő magyar tervezőktől

4. A formás vágódeszka

Táska? Vagy vágódeszka? Az NK Design tervezőjét a divat és a dizájn kapcsolata foglalkoztatta, pontosabban az, hogy míg tervezői ruhákra vagyonokat költünk, addig képesek vagyunk gyorsan, futtában ebédelni. Ezzel a táska formájú vágódeszkával az étkezéseket is divatossá tehetjük.

10 tuti konyhai kiegészítő magyar tervezőktől

5. Ellenállhatatlan tortaállvány

A BeCake’ fából készült tortaállványai régóta a hazai dizájncukrászok kedvenc kellékei. A márka pedig nem is olyan régen előrukkolt egy új, limitált szériás, magas minőségű kollekcióval. A Prémium gyűjteményben diófából készült, pasztellszínekkel megbolondított tortatálak találhatóak. A márka új gyűjteményének kampányában olyan kreatív nők voltak a vendéglátók, mint például Stégner-Kunos Niki, Az én Tortám tervezője.

10 tuti konyhai kiegészítő magyar tervezőktől

6. A csinos rendszerező

Nyáron rukkolt elő a NON+ tervezője, Kiss Sarolta és Szalai Veronika dizájner egy kollekcióval, amely teljes egészében pamutrostból készült tárolókat tartalmaz. Ezek a tárolók nemcsak környezetbarátak, de bármilyen apróságok rendszerezésére kitűnően alkalmasak lehetnek.

10 tuti konyhai kiegészítő magyar tervezőktől

7. A szerelmes teáscsésze

Mikus Eliza a MOME kerámia szakos tanulója a szerelmet és a teázást hozta össze egyetlen termékben. A FONI nevet viselő teáskészlet kifejezetten pároknak készült, akik a készleten található lyukakba fonalat fűzhetnek, így üzenve egymásnak.

Megnézem
Összes kép (1)

8. Konyharuhák magyar népi motívumokkal

Vigvári Judit párnái és egyéb lakástextiljei nem ismeretlenek a hazai lakberendezés szerelmesei előtt (vele készült interjúnkat itt olvashatod), viszont talán kevesebben tudják, hogy a gazdag motívumokkal díszített termékeket már a konyhából sem kell hiányolnunk. A konyharuhák is számos színben elérhetőek, és a webshopból azonnal megrendelhetőek.

10 tuti konyhai kiegészítő magyar tervezőktől

9. Tálkák papírból

Koralevics Rita grafikusművész Paper-up néven régóta készít papírtárgyakat. A mutatós lámpaburák mellett tálak, tálcák és egyéb konyhai és lakáskiegészítők is elérhetőek a kínálatában. Ezek a tárolók megint a rend szerelmeseinek tehetnek jó szolgálatot.

Megnézem
Összes kép (1)

10. Visszatért a komatál

A Dombon a Tanya kicsit kilóg a sorból, hiszen a MOME hallgatóiból álló csapat egy kísérleti műhely, ahol a legkülönfélébb tárgyak születnek. Tőlük mi most a Komatál sorozatot választottuk be tízes listánkba. Ezek egy régi, falusi hagyományt elevenítenek fel: a fiatalok egymásnak komatálat küldtek, amit a címzett, ha megkapott, hamarosan másik komatállal jutalmazott. Ezzel a gesztussal a küldők testvérré fogadták egymást, örök barátságot kötöttek. Itt az idő, hogy felelevenítsük fel ezt a barátságos hagyományt – a tervezőkön nem múlik!

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top