Húsvéti recept: tojáshéjban sült sütemény

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Igazi cukisággal lepheted meg családodat és a locsolókat húsvétkor, ha kipróbálod ezt a tojáshéjban sült sütit. Egyszerű piskóta- vagy brownie-tésztával is megtöltheted a tojáshéjakat.
2015. 02. 21. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Amire szükséged lesz a húsvéti recept elkészítéséhez:

  • 12 tojás
  • tű a tojások lukasztásához
  • egy ek. só
  • olaj
  • muffinsütő
  • alufólia
Húsvéti recept: tojáshéjban sült sütemény

Elkészítés:

A tojások tetejét óvatosan szúrd ki, majd a tű hegyével bővítsd a lukakat akkorára, hogy könnyen ki tudd rázni belőle a fehérjét és a sárgáját. Tégy félre belőlük annyit, amennyi a süti receptjéhez kell.

Öblítsd ki a tojáshéjak belsejét háromszor-négyszer, ameddig tiszta víz nem jön belőlük. Ezután tölts meg egy tálat vízzel, tedd bele az evőkanálnyi sót, és merítsd bele az üres tojásokat. Hagyd a víz alatt őket 20 percig, majd tiszta vízzel öblítsd ki mindet még egyszer. Tölts mindegyikbe egy kis olajat, és rázd össze, hogy mindenhova jusson belőle a tojások belsejében.

A muffinsütő lyukait béleld ki alufóliával úgy, hogy a húsvéti tojások ne boruljanak fel. Töltsd meg őket a sütitésztával kb. 3/4-ig (piskóta, brownie, vagy bármilyen bögrés süti receptjével kipróbálhatod), és mehet is a sütőbe. Persze előfordulhat, hogy a lukon kifolyik a tészta, de ezt könnyen levághatod, vagy letörölheted. A sütési időt a recept szerint tartsd be, arra azonban figyelj, hogy a sütiket csak akkor próbáld meghámozni, ha legalább egy órán keresztül hűltek. 

Szerintünk ez a legcukibb sütemény, amit húsvétra elkészíthetsz! Tálalhatod húsvét reggelén, (lekvárba mártogatva mennyei), de a locsolókat is megkínálhatod velük. Igaz, hogy a tojáshéjak előkészítése beletelik egy kis időbe, de megéri a fáradozást!

Még több recept húsvétra:

 Last minute édességek, falatkák húsvétra:

    Olvass tovább

    Hozzászólások  ( 0 )
    blog comments powered by Disqus