Gasztro

Gyors ebéd: csirkés burgonya ázsiai módra

Ázsiai vizekre evezünk a mai gyors ebédünkkel, ami tényleg villámgyorsan elkészül: csupán 45 perc kell hozzá, és már teríthetjük is az asztalt.

Csirkés burgonya ázsiai módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg burgonya
  • 25 dkg sárgarépa
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 szál újhagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg káposzta
  • 2 ek. szezámolaj
  • 4 ek. édes-savanyú ázsiai mártás
  • 1 ¼ dl zöldséges húsleves (kockából)
  • bors
  • díszítéshez friss petrezselyemzöld

A burgonyát és a répát meghámozzuk, aztán feldaraboljuk. A gombákat félbevágjuk, az újhagymát kisebb darabokra szeljük. A húst felkockázzuk, a káposztát csíkokra szeljük. 1 ek. szezámolajat felhevítünk, és 3-4 perc alatt megpirítjuk benne a csirkemellfilét. Sózzuk, borsozzuk. A húst kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat. Újra felhevítjük, és kb.5 percig pirítjuk benne a burgonyát és a répát. Beletesszük a gombát, és a káposztát, majd még kb. 5 percig magas hőfokon sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a csirkemellet és az újhagymát, majd az ázsiai mártást. Végül a levessel felöntve még 5 percig főzzük. Ha elkészült, petrezselyemmel díszítjük.

Gyors ebéd: csirkés burgonya ázsiai módra

Még több gyors ebéd:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top