Gasztro

Gyors vacsora: hagymás pirított bagett

A mai aztán tényleg extra gyors vacsora lesz, csupán 15 perc kell hozzá, hogy a tányérra kerüljön. A legegyszerűbb ételből kihozzuk a legjobbat estére.

Hagymás pirított bagett

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 teáskanál cukor
  • ízlés szerint só
  • 4 fej (közepes méretű) vöröshagyma
  • 5 dkg + a pirítós megkenéséhez vaj
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt
  • 0,5 dl brandy
  • 2 darab bagett
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Szeleteljük fel vékonyan a vöröshagymát, és a cukorral karamellizáljuk szép barnára a vajon egy teflonserpenyőben. Amikor már aranybarna, adjuk hozzá a brandyt és egy csipet sót.

Vágjuk félbe a bagettet, pirítsuk meg, kenjük meg egy kis vajjal. Halmozzunk rá a hagymából, a tetejére szórjunk reszelt cheddar sajtot, és 180 fokos sütőben pár perc alatt grillezzük rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top