Gasztro

Valentin-napi koktél: Cupido itala

A Valentin-napi vacsora után vagy egy otthon, kettesben töltött romantikus estéhez tökéletes választás lehet Cupido itala. Megmutatjuk, hogy készítsd el ezt a gyümölcsös, friss, kicsit szénsavas koktélt, ami tele van szerelemmel!

A Valentin-napi ünnepléshez különleges ital is dukál: a gránátalmás fehér tea adja meg (gránátalma levet, szirupot is használhattok) a rózsaszín ital igazi zamatát, amit gyöngyöző rozéborral kell összekeverni. A fehér tea sokkal lágyabb, mint a többi teafajta, íze kicsit édeskés, így tökéletesen passzol a rozé ropogós frissességéhez. A koktél tetejére szórj gránátalmamagokat, így olyan lesz, mintha Valentin-napi szívecskék úszkálnának benne. Az ital önmagában tökéletes, nem kell bele cukor vagy édesítőszer, így könnyű Valentin-napi csábítás lehet férfiaknak is. 

Valentin-napi koktél: Cupido itala

Hozzávalók:

  • 3 filter gránátalmás fehér tea vagy 2 teáskanál gránátalmaszirup
  • fél csésze forró víz
  • 1 tk. gránátalmamag
  • gyöngyöző rosé

Elkészítés: 

Lógasd a filtereket fél csésze forró vízbe. Hagyd állni 5 percig, majd várd meg, míg egészen kihűl. Tégy két-két teáskanálnyi teát két pezsgőspohárba. Ha gránátalmaszirupot használsz, akkor elég egy-egy kanálnyi is. Öntsd rá a gyöngyöző rozét, szórj bele gránátalmamagokat, és már kész is Cupido itala, élvezzétek!

Még több ötlet Valentin-napra:

Csokis martini Valentin-napra:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top