Gasztro

Gyors vacsora: csirkés paella

A mai vacsoránk tulajdonképpen egy felturbózott rizses hús lesz, a spanyolok jellegzetes rizsétele. Az autentikus paella egyetlen nélkülözhetetlen hozzávalója a rizsen kívül a sáfrány, ettől kap sárga színt és finoman fűszeres ízt.

Csirkés paella

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 5 dl húsleves
  • 1 kk. sáfrány
  • 1 kaliforniai paprika
  • 20 dkg rizs
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi zöldborsó konzerv (friss is lehet)
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, hozzátesszük a csíkokra vágott paprikákat, végül visszarakjuk a sült csirkecsíkokat.

Folyamatosan kevergetjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és beleszórjuk a rizst. Ízesítjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sáfránnyal. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és húsz perc alatt készre főzzük. Fedő alatt hagyjuk még lefedve pár percet párolódni. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top