Gasztro

Gyors ebéd: königsbergi húsgombóc

Német gombóckák, germán ízek. Sörrel, sós vízben fõzött burgonyával nagyon finom.

Königsbergi húsgombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg vegyes darált hús
  • •1 száraz zsemle
  • 5 dkg csemegeszalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg szardellafilé
  • 1 tojás
  • só, fehér bors, fekete bors, babérlevél

A mártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 ek. kapribogyó
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 kávéskanál mustár
  • 1 tojássárgája
  • só, cukor, fehér bors

A darált húshoz hozzáadjuk a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlét, az apró kockákra vágott szalonnát és hagymát, a szardellafilét és a tojást. Megsózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk. Másfél liter vízbe beleteszünk egy fej félbevágott hagymát, borsot, sót, babérlevelet. A fűszeres levet felforraljuk, és kb. 20 perc alatt kifőzzük benne a húsmasszából készített kb. 4 cm-es gombócokat. A megfőtt gombócokat leszűrjük, és melegen tartjuk. A főzőlevet félretesszük. A mártáshoz a felhevített vajon a lisztet kissé megfuttatjuk, felöntjük fél liter átszűrt főzőlével, kaprival, citromlével, mustárral ízesítjük, felforraljuk. A tojássárgáját egy csészében elkeverjük egy kis mártással, majd az egészet a mártáshoz adjuk. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük, esetleg még egy kis citromlevet teszünk bele, és már nem forraljuk, csak melegítjük. A gombócokat a forró mártásba tesszük és átmelegítjük.

Gyors ebéd: Königsbergi húsgombóc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top