Gasztro

Bocuse d’Or: ma van a nagy nap!

Gyöngytyúkkal és pisztránggal versenyez a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőjében.

A világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d’Or világdöntőjében ma mutatkozik be a magyar csapat, Molnár Gábor séf vezetésével. A franciaországi Lyonban zajlik a megmérettetés, ahol öt kontinens 24 nemzetének legjobbjai mérik össze tudásukat. Magyarország először két éve vehetett részt a világversenyen, akkor Széll Tamás a nagy sikernek számító tizedik helyen végzett.

A sorshúzás alapján meghatározott sorrend szerint Molnár Gábor a második versenynapon, azaz ma mutatja be a nemzetközi zsűrinek a részleteiben az utolsó pillanatig titkos gyöngytyúk-, illetve pisztrángmenüjét. Az elkészítéséhez 5 óra 35 perc áll rendelkezésére.

A versenymunka receptjében többek között olyan hozzávalók kaptak helyet, mint a póréhagyma, a siitake és a vargánya gomba, a paraj, a sárgarépa és a sütőtök, a torma és a csicsóka, fűszerként pedig a petrezselyem és a koriander.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top