Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Olasz rizssalátát

A rizssalátában az a legjobb, hogy szinte bármit bele lehet tenni. Ha megvan a balzsamecet-olíva-rizs alap, onnantól kezdve szabad a pálya.

Olasz rizssaláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy bögre rizs
  • ½ kg borsó (friss vagy mirelit)
  • 20 szem olívabogyó
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 40 dkg vegyesgomba-konzerv
  • 1 bő tk. oregánó
  • 2-3 csirkecomb

Elkészítés:

A csirkecombokat kifilézem, kockákra vágom, sóval kicsit bedörzsölöm, majd serpenyőben, egy kevés olajon megsütöm. A rizst olajon kifehérítem, picit sózom, kétszeres mennyiségű vízben megpárolom. A borsót enyhén sós, picit cukros vízben megfőzöm.

Amikor kész a rizs, egy nagy tálba teszem, és hagyom hűlni. A megfőtt zöldséget leszűröm, a rizshez adom. Ha kész, akkor összekeverem a rizzsel, hozzáadom a gombát, a karikákra vágott olívabogyót (lehet kapni szeletelt olívát is!), fűszerezem, ráöntöm az ecetet, az olajat, alaposan elkeverem, és hagyom egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. Végezetül hozzáadom a pirított csirkedarabokat.

Magában vagy köretként grillhúsokhoz, sült csirkéhez tökéletes.

Mit főzzek ma vacsira? Olasz rizssalátát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top