Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Pusztapörköltet

Ma sem a reformkonyha oltárán áldozunk, úgyhogy pörkölt és krumpli lesz vasárnap ebédnre.

Pusztapörkölt

Hozzávalók:

  • 600 g marha lábszár
  • 100 g sertészsír
  • 150 g vöröshagyma
  • 600 g burgonya
  • 100 g paprika
  • 100 g paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, fűszerpaprika, őrölt köménymag

A megmosott húst 1,5 x 1,5 cm-es kockára, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A felolvasztott zsírban a vöröshagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, a fűszerpaprikát, elkeverjük, és kevés vízzel vagy csontlével felengedjük, és a tűzre visszahelyezve ismét zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk, és kevés folyadékot hozzáadva fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát, a szeletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és készre pároljuk. Ha szükséges, a folyadékot pótoljuk, utána ízesítjük. Tálaláskor a tetejére karikára vágott zöldpaprikát teszünk. Friss salátát és apróra vágott erős paprikát adhatunk hozzá. Ha csípősen szeretjük az ételeket, az erős paprikát bele is főzhetjük.

Mit főzzek ma ebédre? Pusztapörköltet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top