Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sajtkrémet sós mogyoróval, pirított kenyéren

A pirítós kenyérre kent mindenféle sós kencéket kifejezetten szeretjük vacsorára. Most egy ínyencséget hoztunk márványsajttal és sós mogyoróval.

Sajtkrém sós mogyoróval

Hozzávalók:

  • 200 g márványsajt vagy sajtkrém
  • 100 g sózott mogyoró
  • 100 g vaj
  • 10 g porcukor
  • 20 g fokhagyma
  • 1 dl tejföl

A márványsajtot lereszeljük, és keverőtálba tesszük, ha sajtkrémet használunk, azt tesszük a tálba. A vajat felolvasztjuk, és kihűlve a sajthoz adjuk, majd beletesszük a durvára darált mogyorót, a cukrot, a zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül habverővel erőteljesen összedolgozzuk és hűtőszekrénybe tesszük.

Tálaláskor a tálon kúp alakúra formázzuk, díszítjük paradicsommal és mogyoróval. Frissen pirított zsemle vagy kenyérszelet és könnyű vörösbor illik hozzá.

Mit főzzek ma vacsira? Sajtkrémet mogyoróval, pirított kenyéren

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top