Gasztro

Mit főzzek ma? Túrógombócot spenóttal

Eddig csupán édesen ettük, pedig ha sósan készítjük, akkor miért is ne gyúrhatnánk össze a túrót camembert sajttal, és locsolhatnánk meg az egészet spenótos szósszal?

Túrógombóc spenóttal

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 200 g camembert sajt
  • 2 tojás
  • 150 g búzadara
  • só, őrölt bors
  • 1 kg spenót
  • 100 g vöröshagyma
  • 30 g margarin
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt szerecsendió

Elkészítése:

A túrót és a sajtot áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, búzadarát, sózzuk, borsozzuk, kevés fűszerpaprikát teszünk bele, majd lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, és a hűtőszekrénybe tesszük kb. 20 percre. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a spenótot. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A spenót vastag szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Az olvasztott margarinon a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a spenótleveleket, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, sózzuk, és puhára pároljuk. A túróból gombócokat formálunk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A főzőléből kivéve lecsepegtetjük. Tálaláskor a tányér aljára tesszük a párolt spenótot, ráhelyezzük a gombócokat, tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

Mit főzzek ma vacsira? Túrógombócot spenóttal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top