Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Orosz hússalátát

Gyermekkoromat idéző vacsorára készülök, a nagymamám készített előszeretettel orosz hússalátát. Így a mai napon én is nekiveselkedem.

Orosz hússaláta

  • 250 g sült hús (sertéssült)
  • 120 g héjában főtt burgonya
  • 60 g tisztított alma
  • 60 g csemege uborka
  • 30 g füstölt marhanyelv vagy sonka
  • 2 db főtt tojás
  • 200 g majonéz
  • 0,5 dl fehér bor
  • 0,5 dl tejszín
  • 1/2 csomó petrezselyem
  • só, mustár, őrölt fehér bors, porcukor, citromlé

Elkészítése:

A csemege uborkát és az almát meghámozzuk, majd metéltre vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a főtt burgonyát és a sült húst is. A marhanyelvet vékony metéltre, vagy igen apróra vágjuk fel. A tojásszeletelővel felvágott tojásból pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. Keverőtálba tesszük a majonéz háromnegyed részét, sózzuk, borsozzuk, mustárral és citromlével ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a metéltre vágott anyagokat, illetve a felszeletelt tojást. A salátát megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, majd jól lehűtjük. Üveg- vagy porcelánedényben tálaljuk, a maradék majonézből borral és a tejszínnel készített tartármártással bevonjuk. Oldalát a tojáskarikákkal és marhanyelvcsíkokkal díszítjük. Amennyiben a marhanyelvet apróra vágtuk, akkor meghintjük vele a hússaláta felületét a petrezselyemzölddel együtt.

Mit főzzek ma vacsira? Orosz hússalátát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top