Gasztro

Így készítsd el a törökök töltött lepényét

Aki evett már gözlemét, az megerősíthet engem, hogy ha egyszer kóstoltad, akkor örök szerelemmé válhat. Próbáld ki te is ezt a csodás török töltött lepényt!

Sokszor megnéztem, hogyan készítik, levideóztam  a technikát, néhány szót váltottunk róla az árussal, végigkóstoltam többféle töltelékkel, és nem volt nap , hogy ne ettünk volna egyszer-kétszer-háromszor… belőle. A tészta receptjét egy Manavgatban élő kedves ismerősömtől kaptam.

Hozzávalók : a tésztához : 40 deka liszt, 3,5 deka puha vaj, egy csapott evőkanál só, 2 deka friss vagy 5 gramm instant élesztő, 6 deka zsír vagy kb. 3 teáskanálnyi olívaolaj , 1 teáskanálnyi cukor, 1,8-2 dl langyos víz.

Hogyan készül? Tudd meg a Gasztroságok blogról!

Így készítsd el a törökök töltött lepényét

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top