Gasztro

Nagy változás jön mától a boltokban!

Szigorodnak az élelmiszerjelölés szabályai.

December 13-ától szigorodnak az élelmiszerek jelölésének törvényi előírásai, mert az átmeneti időszakot követően hatályba lép a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló uniós rendelet.

A rendelet szerint a kötelezően előírt információkat – mint a megnevezés, összetevők, nettó mennyiség, szavatossági idő – jól látható helyen, egyértelműen, az előrecsomagolt élelmiszerek esetén közvetlenül a csomagoláson vagy az arra rögzített címkén kell feltüntetni, a betűméret magassága pedig nem lehet kisebb 1,2 milliméternél. A nem előrecsomagolt élelmiszerek esetében nagyobb hangsúlyt kap az élelmiszer allergéntartalmára vonatkozó információ kötelező megadása, mint korábban.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a megyei szakigazgatási szervek a mindenkori jelölési előírások teljesülését folyamatosan ellenőrzik az előállítóknál, a kereskedelemben, az üzletek polcain és a vendéglátóhelyeken egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top