Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Marhahúsos falatokat

Egyszerű, gyors, és akár egy házibuliban is megállná a helyét. Pont péntek estére való vacsora.

Cheddar sajtos, marhahúsos falatok

Hozzávalók 8 szelet kenyérhez:

  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg (reszelt) cheddar sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 8 szelet (ciabatta, francia kenyér) kenyér
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál (szósz) chili paprika
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízesítéshez só
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A megpucolt vöröshagymát apróra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben a vajon megdinszteljük. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a liszttel, csomómentesen elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. Ebbe kerül a felkarikázott újhagyma, és egy kevés vízzel felöntve puhára, krémesre főzzük a szószt. Végül belekeverjük a chili- és a worcestershire-szószt, és ha szükségesnek találjuk, tovább ízesítjük sóval és borssal.

A kenyérszeleteket vízszintesen és hosszanti irányban éles késsel beirdaljuk, így sakktáblaszerű kockákat kapunk. A krémes szószt úgy kenjük a kenyérre, hogy a nyílásokba is jusson, így a sütőben enyhén szétnyílnak a szeletek.

Végül megszórjuk a tetejét sajttal, és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kisebb darabokra is vághatjuk a kenyeret, hogy azonnal bekapható falatokat kapjunk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top