Gasztro

Húsmentes hentesüzlet nyílik

Mert ilyen is lehetséges.

Az amerikai Minneapolis városában nyílik meg hamarosan a világ első húsmentes hentesüzlete. Az ötletgazda egy vegetáriánus testvérpár, Aubry és Kale Walch, akik az interneten gyűjtötték össze a bolt beindításához szükséges, 60 000 dolláros kezdőtőkét.

Az üzletben 100% vegán, vagyis állati eredetű alapanyagokat egyáltalán nem tartalmazó, növényi anyagokból készült “hamis húsokat” árulnak majd. Szinte bármilyen húsféle helyettesítésére kínálnak majd húsmentes alternatívát a csirkehústól a vörös húsokig, mely ízében, textúrájában és tápanyagaiban is helyettesíti a húst, teljesen állatbarát módon, a környezetet és az egészséget károsító hatásoktól mentesen.

Húsmentes hentesüzlet nyílik

A húsmentes húsok fő alapanyagai: a búza, a paradicsomlé, az élesztő, a szójaszósz, a barna cukor, az olívaolaj, a paprika, a bors, a répapor és a .

Aubry 18 éve vegetáriánus, és 10 éve kísérletezik húsmentes húsok megalkotásával. Testvére is az ő hatására hagyott fel a húsevéssel.

A testvérpár először egy termelői piacon mutatta be a húsmentes húsait. Nagy sikert arattak, ezért döntöttek úgy, hogy saját üzletet nyitnak.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top