Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sült édesburgonyát avokádókrémmel

Egyre több helyen juthatunk édesburgonyához, és egyre több recept áll a rendelkezésünkre vele. Ne féljünk tőle, használjuk bátran!

Fűszeres, sült édesburgonya avokádókrémmel 2 főre

Hozzávalók:

  • 1 tk. só
  • 1 db avokádó
  • fél tk. currypor
  • 1 ek. natúr joghurt
  • pár csepp citrom leve
  • negyed tk. fűszerpaprika
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kiscsokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60-70 dkg édesburgonya
Kategóriaebéd
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 220-230 fokra.

Az olajat és a főszereket egy keverőtálban keverjük össze. A hasábokra vágott burgonyát tegyük egy nejlonzacskóba, borítsuk rá a fűszeres olajat, és óvatosan rázzuk össze. Így egyenletesen bevonjuk a burgonyákat.

Borítsuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire (ne fedjék egymást, inkább két körben süssük), és kb. 25 perc alatt süssük készre. Egyszer-kétszer rázzuk meg sütés közben, hogy minden oldalán egyenletesen piruljon.

Közben az avokádót magozzuk ki, kockázzuk fel. Tegyük keverőtálba, facsarjuk rá a citromlevet, reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az aprított petrezselymet, joghurtot, és keverjük össze. Ideális kísérője a sült édesburgonyának.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top