Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Citromos ragulevest

Hideg van, egyre inkább vágyunk a melengető italokra, ételekre, levesekre. Nem lehet mindig forró csokit iszogatni, úgyhogy estére egy jó meleg levest készítünk.

Citromos raguleves

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 1 karalábé
  • ízlés szerint tárkony
  • 35 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 citrom
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 sárgarépa
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemellfilé
Kategórialeves
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A felhevített olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítom, és felöntöm vízzel.

Felforralom, leszedem a habját, majd hozzáadom a felkarikázott répát és gyökeret, valamint a felkockázott karalábét. Sózom, frissen őrölt borssal és tárkonnyal ízesítem, és 10 percig főzöm.

Hozzáadom a borsót és a reszelt fokhagymát. Amikor már majdnem minden alkotórész megfőtt, beleöntöm a tejszínt, valamint a vége előtt ízesítem a citrom levével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top