Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Skót húsos pitét

Legyen tartalmas, zamatos, melengető, szaftos! Mindez egy öblös tálban összesütve. Hogy ne kelljen más hozzá, csak egy nagy karéj, tunkolásra való fehér kenyér.

Sörben sült skót húsos pite

Hozzávalók:

  • 1 ek. liszt
  • ízesítéshez só
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • pár csepp olaj
  • 2 babérlevél
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 500 g mirelit leveles tészta
  • 1 kk mustár
  • 170 g, konzerv, mini csiperke gomba
  • 2 dl húsleves
  • 3 dl barna sör
  • 1 kk. Worcestershire szósz
  • 50 dkg marhalapocka

Elkészítés:

Vágjuk nagyobb kockákra a húst, és kevés olajon pirítsuk meg. Szórjuk meg egy kanál liszttel! Öntsük fel húsleveslével vagy vízzel, és fedő alatt pároljuk legalább 30 percig. Adjuk hozzá a gombát, ízesítsük mustárral, babérlevéllel, néhány csepp Worcestershire-szósszal. Locsoljuk meg a sör felével, forraljuk fel, majd az egész szaftos húst tegyük hőálló tálba. Adjuk hozzá a megmaradt sört, és sütőben 180 fokon süssük a hús puhulásáig. Nagyjából 1 óra múltán, amikor a hús már puha, vegyük ki a sütőből és fedjük be a leveles tésztával. Ehhez nyújtsuk ki a tésztát, és vágjunk belőle akkora kör alakú formát, amivel jól be tudjuk fedni a tálat. A tészta díszítésénél szabadon engedhetjük fantáziánkat és tehetünk rá a tésztából formázott levél- vagy virágmintát. A tésztát középen szúrjuk át egy éles késsel, hogy a gőz kiáramolhasson rajta. Tetejét kenjük be egy felvert tojással, és süssük még további 20- 25 percig. Kenyérrel, salátával fogyasszuk.

Mit főzzek ma ebédre? Skót húsos pitét

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top