Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Mézes–szezámmagos csirkét

Egyszerű, gyors és fenséges ebédünk lesz ma, amit még a gyerekek is boldogan megesznek. Alig kell hozzá valami, mégis egy francia finomságot varázsolhatunk az asztalra.

Mézes–szezámmagos sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 kk. méz
  • 3 ek. szezámmag
  • 4 ek. vaj
  • zöldsaláta

Elkészítés:

Felezd el a csirkemellfilét, szórd meg sóval, majd felolvasztott forró vajban mindkét oldalán kissé pirítsd át. Ezután locsold meg mézzel, szórd meg szezámmaggal, és forró sütőbe téve süsd 15-20 percig. Amikor kihűlt, vágd fel szeletekre. Tálald burgonyasalátával, illetve zöldsalátával.

Mit főzzek ma ebédre? Mézes-szezámmagos csirkét

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top