Gasztro

Gyors vacsora: spenótos-fetás falatok

Van az úgy, hogy hétvégén sincs időnk, energiánk a bonyolult, időigényes étkekre, és tényleg csak egy egyszerű, gyors vacsorára jut időnk. Ilyen esetekben jön jól egy kis leveles tészta a mélyhűtőből.

Spenótos-fetás falatok

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés olívaolaj
  • 20 dkg feta
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 25 dkg spenótlevél
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2-3 ek. szezámmag
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A felengedett spenótot olívaolajon, a felaprított fokhagymával pároljuk készre. Vágjuk fel egészen kis kockákra a sajtot (nem baj, ha szétmorzsolódik), és keverjük a spenóthoz. Borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük, és ha kell, sózzuk (a sajt önmagában is elég sós). Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, vágjunk belőle kb. 7×7 cm-es négyzeteket. Tegyünk minden négyzet közepére egy kevés spenótos-fetás tölteléket, a szélét kenjük meg a felvert tojással, majd hajtsuk háromszög alakúra, vagy készítsünk belőle batyut. A tetejét ismét kenjük meg a tojással, és szórjunk rá szezámmagot. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top