Gasztro

A tökéletes, filléres marcipán

Figurákhoz, tortákhoz, sütikhez, ehető gyurmaként kiváló ez a kis hamis, mely olcsóbb, mint az igazi marcipán, de nagyon hasonló ízű.

Hozzávalók (kb. 65 dkg-hoz):

  • 1 dl tej
  • 350 g cukor
  • 200 g rétesliszt (helyettesíthető 100g rétesliszt+100g liszt keverékkel)
  • 125 g vaj
  •  2 tk. színtelen mandulaaroma
A tökéletes, filléres marcipán

Gyúráshoz:

  • kb. 5-6 ek. kukoricakeményítő
  • kb. 4-5 ek. porcukor

A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten feloldódásig melegítjük.

Állandó keverés közben apránként hozzáadjuk a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ezzel besűrűsödésig főzzük.

Majd levesszük a tűzről, és belerakjuk a vajat és az aromát. Hűtőbe tesszük.

Hogyan színezhetjük és formázhatjuk? Válasz A napfény illata blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top