Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Káposztalevest húsgombóccal

A minap pont sokkal több savanyú káposztát vettem, mint amennyire szükségünk van. Úgyhogy most a vasárnapi töltött káposzta után a maradék káposztát levesnek tálalom vacsorára.

Zöldséges káposztaleves húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 1 + 1 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kiskanál + 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg savanyú káposzta + 1,5 dl savanyú káposztalé

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a répákat, és daraboljuk fel. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és egy kiskanálnyit tegyünk belőle félre a húsgombócokhoz. Egy fazékba öntsünk kevés olajat, és pároljuk át rajta a hagymát. Dobjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és nagy lángon pirítsuk 2-3 percig. Öntsünk hozzá 1 liter vizet, és az ételízesítő hozzáadásával főzzük puhára a zöldségeket. Adjuk hozzá a savanyú káposzta levét, majd a vajból, lisztből, paprikából készítsünk rántást, és keverjük a leveshez. A darált húst dolgozzuk össze a tojással, egy kiskanálnyi apróra vágott hagymával, zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk. Formázzunk kisebb gombócokat a masszából. Tegyük a levesbe a savanyú káposztát és a húsgolyókat, és főzzük addig, amíg a húsgombóc készre fő benne (nagyjából még 15 perc).

Mit főzzek ma vacsira? Káposztalevest húsgombóccal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top