Gasztro

Világrekorder töltött káposztát főztek Erdélyben

Az egy edényben főzött legnagyobb mennyiségű töltött káposzta Guiness-világcsúcsát állították fel szombaton Székelyudvarhelyen.

A világcsúcs felállításában Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 250 önkéntese vett részt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Az önkéntesek mesterszakácsok irányításával 27 104 tölteléket, 2,96 tonna töltött káposztát készítettek. A töltelékeket egy helyi mesterek által készített 4,58 köbméter űrtartalmú edényben főzték meg.

A világcsúcsot a Guiness World Record Londonból érkezett bírája hitelesítette. A világcsúcs szinte kétszerese a korábbinak, amit egy vajdasági vendéglős és csapata állított fel 2011-ben.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

 

A Világrekord a közösségért elnevezésű akció célja a hátrányos helyzetűek megsegítése volt. Miután átvették a Guinness-diplomát, a kezdeményező nagyáruház képviselői elmondták, bár a rekorddöntésben a töltelékek súlya számított, a rászorulók segítésében viszont ezek száma volt fontos, ugyanis az áruház minden elkészült töltelék után egy lejt adományozott a partnervárosok által javasolt intézményeknek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top