Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Spanyol csirkecombot

Evezzünk spanyol vizekre, és fedezzük fel ezt a zöldséges, csirkés, vörösboros ebédet magunknak.

Spanyol tepsis csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg szemezett kukorica
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a felkockázott paprikát, ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vörösbort. Összeforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, elkeverjük benne a leszemezett kukoricát, a vágott petrezselymet. Hőálló cseréptálba helyezzük az alsó és felső részre szétvágott, besózott csirkecombokat és a felkarikázott kolbászt. Köré szedjük a paradicsomos keveréket. Alufóliával lefedjük a tálat, és 220 fokon 1 órán át sütjük, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Mit főzzek ma ebédre? Spanyol csirkecombot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top