Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Cipóban gombaragut

Főzzünk ma francia ételt úgy, ahogy a nagyok teszik. Daniel Labrosse receptje egy különleges ízvilágba kalauzol el minket.

Cipóban tálalt tejszínes gombaragu friss zöld fűszerekkel

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárga gerebengomba
  • 1 fej salotthagyma
  • fél dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor friss petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • fél dl száraz fehérbor
  • 5 szál kakukkfű
  • fél csokor metélőhagyma
  • 4 minizsemle

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. Sózzuk, bátran megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Összeforraljuk, és a tűzről lehúzva megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel és a kakukkfűlevelekkel. A zsemléket félbevágjuk, és serpenyőben vagy grillsütőben a vágási felületüket megpirítjuk. A pirított zsemlékre merjük a gombaragut, megszórjuk metélőhagymával, és még forrón fogyasztjuk.

Mit főzzek ma ebédre? Cipóban gombaragut

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top