Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Keleties csirkecombot

Az úgy kezdődött, hogy volt itthon már jó régóta egy csomag üvegtészta, amivel épp ideje volt kezdeni valami értelmeset. Megmutatom, mi sült ki belőle.

Keleties csirkecomb zöldséges üvegtésztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 8 ek. olívaolaj
  • 10 dkg friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel)
  • 2 csillagánizs
  • 2 paradicsom
  • 1 tk. kurkuma
  • 5 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 2,5 dl kókusztej

A körethez:

  • 30 dkg üvegtészta
  • 1 kisebb csilipaprika
  • 3 szál újhagyma
  • 1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika

Elkészítés:

A combot sózzuk, minden oldalát 5 ek. olívaolajban elősütjük, kivesszük a lábasból. A hús helyére tesszük a reszelt gyömbért, az aprított fokhagymát, a csillagánizst és a felkockázott paradicsomot. 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk az aprított korianderrel és a kurkumával, majd felengedjük az alaplével. Visszatesszük a párolólébe a combokat, és fedő alatt készre pároljuk (kb. 40-45 perc). Ekkor kivesszük, a levét leszűrjük, és a kókusztejjel összeforraljuk. A mártásba helyezzük tálalásig a combokat. Az üvegtésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A csilipaprikát felkarikázzuk, serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, és rászórjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát és újhagymát. Ezzel tálaljuk a húst.

Mit főzzek ma vacsira? Keleties csirkecombot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top