Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Cigánypecsenyét

Térjünk ma vissza a hagyományokhoz, néha rájön az ember lányára, hogy egy jó szalonnás, húsos akármit egyen. A cigánypecsenye pont alkalmas rá, hogy kielégítsük ez irányú vágyunkat.

Cigánypecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg bőrös szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors
  • 60 dkg tarja
  • olaj
  • 50 dkg füstölt kolbász

Elkészítés:

A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalonnát lábosban kis lángon zsírjára pirítjuk, ha szükséges, megfordítjuk. Amikor a szalonna összepöndörödik, és kakastaréj formájú lesz, kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, elkeverjük. Kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, dinszteljük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk.

Közben a tarjából 8 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. (Kb. félig süljön meg.) A hagymás léhez adjuk az elősütött húst, körülbelül 15 percig pároljuk. A hús után visszamaradt olajban megsütjük a bevagdosott kolbászokat, majd félretesszük őket. Tálaláskor a hús tetejére hagymás ragut teszünk, erre kerül a kakastaréj és a kolbász, mellé pedig főtt burgonyát kínálunk.

Mit főzzek ma ebédre? Cigánypecsenyét

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top