Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Tonhalfasírtot

Tonhalas, de közben mégsem a szokásos tonhalsaláta, hanem valami extrább. Legyen a halból fasírt!

Tonhalfasírt

Hozzávalók:

  • 5 doboz Rio mare tonhal – lecsepegtetve, picit kinyomkodva
  • pici citromfű, apróra vágva
  • 2 szál zöldhagyma, karikra vágva
  • 1/2 csomag koriander vagy petrezselyem, apróra vágva
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1 csilipaprika, félig kimagozva
  • pici csipetnyi só
  • pici csipetnyi ötbors-fűszer, mozsárban összetörve vagy durvára darálva
  • 2-3 tojás felverve – ez tartja össze a hozzávalókat, a tojás mennyisége függ a tonhal mennyiségétől

Sütéshez: kókuszzsír

Elkészítés:

Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombócokat formálunk, melyeket lelapítunk. Ha elkészültünk, egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk benne a lelapított gombócok mindkét oldalát. A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú, nem nyers. Csiliszósszal vagy citrommal meglocsolva, lepénykenyérrel kínáljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Tonhalfasírtot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top