Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Kókuszos halcurryt!

Ma az indiai konyha kedvelőinek kedvezünk az ebéddel. A kókusz, a hal és a curry együttese izgalmas ételt eredményez.

Kókuszos halcurry

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál koriander
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 1 evőkanál méz
  • 150 ml kókusztej
  • 50 g kókuszreszelék
  • 2 kiskanál csilipehely
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál tamarindpaszta
  • 40 dkg tengeri halfilé

Elkészítés:

Előkészület: A szárított csilit áztassuk be kevés vízbe, hogy a héja felpuhuljon.

Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszreszeléket. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát felaprítva, a csilidarabokat, a koriandert, 1 kiskanál reszelt gyömbért, fél fej apróra vágott vöröshagymát és 1 evőkanál tamarindpürét. Önsük fel 150 ml vízzel és turmixszoljuk össze krémes állagúra. A hagyma másik felét pároljuk meg és öntsük rá a kókuszos curry (kari) krémet. Lassú tűzön főzzük. Keverjük bele a paradicsompürét, a kókusztejet, a kurkumát és 1 evőkanál mézet. Forraljuk fel. Tegyük bele a kockára vágott halfilét és végig alacsony hőfokon pároljuk készre a halat a szószban. Tálaljuk rizzsel.

Mit főzzek ma ebédre? Kókuszos halcurryt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top