Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Mézes-szezámmagos húst!

Ünnepnapon ünnepi vacsora jár, nem baj, ha kicsit több időt kell eltölteni vele a konyhában. Cserébe egzotikus finomságunk lesz estére.

Mézes-szezámmagos sertésszűz szójás-gyömbéres mártogatóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab közepes sertésszűz (kb. 50 dkg)
  • só, bors
  • 2 evőkanál méz
  • 4 dkg szezámmag
  • csipet őrölt csili

Hozzávalók a mártogatóhoz:

  • fél dl szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál méz
  • fél gerezd fokhagyma, reszelve
  • 2 cm friss gyömbér, reszelve
  • 2 kávéskanál pirított szezámmag

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd mindenütt bekenjük a mézzel. Egy lapos tányérra szórjuk a szezámmagot, belekeverjük a csilit, és a húst meghempergetjük benne úgy, hogy körben mindenütt rátapadjon, ez lesz a kérge. Sütőlapra helyezzük, 30 percig sütjük, a közepe maradjon kissé rózsaszínű. Szeletelés előtt legalább 5 percig pihentetjük, de hideg sültként is nagyon finom. A mártogatóhoz összekeverjük a hozzávalókat. A húst vékonyra szeleteljük, és salátaágyon (pl. bébispenót, rukkola vagy idényzöldségek), a mártogatóval tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Mézes-szezámmagos húst!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top