Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Kéksajtos-tökös csirkemellet!

Maradt sütőtök, és különben is tele van vele a zöldséges, úgyhogy minél többféleképpen megtanuljuk elkészíteni. Ma kéksajtos csirkemellel próbálkozunk hozzá.

Csirkemell kéksajttal, sült sütőtökkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg sütőtök
  • 1 tk római kömény
  • kb. fél dl olaj
  • 20 dkg kéksajt
  • 8 dkg + 1 ek vaj
  • 2 egész csirkemellfilé, félbevágva
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk, sóval, római köménnyel fűszerezzük, kiolajozott tepsibe szórjuk, és 160 ºC-os sütőben megsütjük. Amikor a sütőtök már majdnem kész (villával nézzük meg), kivesszük a sütőből, rámorzsoljuk a kéksajtot és a 8 dkg vajat, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. Közben a négy fél csirkemellet sóval és kakukkfűvel befűszerezzük, az 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál vaj keverékén megpirítjuk mindkét oldalát. Tepsibe tesszük, 160 ºC-os sütőben 8-10 percig sütjük, majd 3-4 percig langyos helyen pihentetjük. Feldaraboljuk a csirkemellet, és a sütőtökkel tálaljuk.

Képünk csak illusztráció
Képünk csak illusztráció 🙂

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top