Gasztro

Tudd meg, milyen bor illik a pizzához!

Pizzázáskor sem mindegy, milyen bort iszunk. Megmutatjuk, mit mivel érdemes párosítani.

A borok és az ételek párosítása izgalmas kalandot jelent napjaink gasztronómiájában. Vannak, akik akár egy hétköznapi otthoni vacsora elkészítésénél is figyelembe veszik a borválasztást. Ám vélhetően kevesebben vagyunk, akiknek egy pizzarendeléskor, vagy akár -sütéskor az fordul meg a fejükben, milyen bor passzolna egy Margaritához vagy egy sonkás-ananászos pizzához. Íme, egy kis útmutatás, hogyan teremtsünk harmóniát egy pizzaszelet és egy pohár bor között.

Tudd meg, milyen bor illik a pizzához!

Gombás, oregánóshoz tökéletesen passzol a pinot noir, míg a Margaritához a chardonnay. A pepperonis pizzához nyugodtan választhatjuk a merlot-ot, a pesztóshoz a proseccót, a sonkás-ananászoshoz pedig a rizlinget.

Forrás: boraszportalok.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top