Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Édesköményes fusillit!

Használtál már édesköményt? Ha nem, akkor épp itt az ideje. Olyan bukét ad az egyszerű tésztának, hogy a tíz ujjadat megnyalod utána.

Édesköményes fusilli

Hozzávalók:

  • pár csipet őrölt bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg (fekete) olívabogyó
  • 1 db édeskömény
  • 10 dkg arany mazsola
  • 5-6 db szardella
  • 25 dkg fusilli tészta

Elkészítése:

Az édesköményt mossuk meg, ha nem túl szépek a külső levelei, ezeket távolítsuk el. Vágjuk ketté a gumót, majd vékonyan szeleteljük fel. Nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az édesköményt, a mazsolát és a szardellákat. 8-10 perc alatt, olykor megrázogatva a serpenyőt, pirítsuk puhára az édesköményt, frissen őrölt borssal szórjuk (sózni nem szükséges, a szardella elég sós), adjuk hozzá a lecsöpögtetett olívabogyót. 2-3 perc alatt, rázogatva pároljuk össze a feltétet. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, keverjük el a feltéttel. Azonnal tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Édesköményes fusillit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top