Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös nudlit!

Rendkívül izgalmas összeállításnak tűnik a spenót, sütőtök és a nudli szentháromsága. Sosem ettünk még ilyet, úgyhogy muszáj kipróbálni.

Spenóttal sült sütőtökös nudli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sütőtök (pucolt mennyiség)
  • 1 tojás
  • liszt
  • 25 dkg leveles spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítése:

Daraboljuk fel, majd alufóliával lefedve süssük meg a tököt. Villával pürésítsük a teljesen kihűlt tököt, keverjük el egy tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz. Sózzuk a tésztát, majd lisztezett kézzel formázzunk belőle nudlikat. Lobogó, sós vízben főzzük ki a nudlikat, szedjük tűzálló tálba. A megmosott, lecsöpögtetett spenótot az aprított fokhagymával együtt épphogy fonnyasszuk meg a vajon, sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a tejszínt, forraljuk össze a mártást. Keverjük el a spenótos mártást a kifőtt nudlikkal, és 220 ºC-os sütőben 25 perc alatt süssük össze. A frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös nudlit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top