Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Libanoni csirkét!

Fahéj és csirke együtt? Jöjjön, aminek jönnie kell, a hozzávalók alapján egy remek, izgalmas ebéd elé nézünk.

Libanoni csirke

Hozzávalók:

  • 3 ek liszt
  • 1 feldarabolt egész csirke
  • 150 g kuszkusz
  • 1/2 liter csirke alaplé
  • 1 kk őrölt chilipor
  • 1/2 kk római kömény
  • 1 csokor durvára vágott rozmaring
  • 2-3 db citrom
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 db kis kockára vágott lila hagyma
  • 5-6 löket olívaolaj
  • 2 db durvára vágott sárgarépa
  • 1 kk egész bors
  • 1 pohár fehérbor
  • 1 pohár (ha lehet, házi) tejföl
  • 1 kk só
  • 1 kk édesköménymag
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Előhalászok egy olyan edényt, amit majd a sütőbe is berakhatok. A fűszereket egy mozsárban összetöröm és hozzáadok 2 ek lisztet, jól összekeverem. A fűszeres liszttel alaposan bedörzsölöm a feldarabolt csirkét.

Az edényben (amit a sütőbe is rakhatok) felmelegítek 5 evőkanál olajat, és minden oldalát megpirítom a csirkedaraboknak. Ha megpirultak, kiveszem az edényből, és beledobom a hagymát, a répát, a citromot, meg a rozmaringot, és kicsit lassítok a lángon. 5-7 percig pirítom a zöldségeket, majd hozzáadom a maradék lisztet meg a kuszkuszt. Felöntöm a borral, megvárom, amíg az alkohol elillan, és hozzáadom a levest. Egy darab sütőpapírt csap alatt benedvesítek, és ráfektetem a zöldséges kuszkuszra, és elrendezgetem rajta a csirkedarabkákat.

Betolom a sütőbe 35-45 percre, amíg a csirke bőre ropogósra pirul.

Azonnal tálalom, kuszkusz, tetejére a a csirke, és az egészet meglocsolom tejföllel.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top