Sajtos csirkehúsgolyók kápiás majonézzel
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált csirke
- 1 kk. őrölt csípős pirospaprika vagy csili
- só, bors
- 8 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 10 dkg alacsony zsírtartalmú sajt
- olaj a hús sütéséhez
- 2 kápia paprika
- 15 dkg majonéz
Elkészítése:
A darált húst keverjük össze a fűszerpaprikával, kevés sóval és borssal. Adjuk hozzá a kukoricadarát és a tojást, majd reszeljük hozzá nagy lyukú reszelőn a sajtot. Dolgozzuk jól össze, hagyjuk 15 percet állni, majd formáljunk belőle kis gombócokat, és kevés olajon 6-8 perc alatt süssük készre. A megmosott kápia paprikákat kevés olajon süssük minden oldalukon 2-3 percig. Szedjük ki egy tálra őket, és 2 percre takarjuk le fóliával, hogy felpuhuljon a párától a bőrük. Ez után könnyen tudjuk meghámozni őket. Szedjük ki a szárát és a magházát is, majd a majonézzel együtt turmixoljuk össze a paprikahúst. Kínáljuk a csirkegolyók mellé, adhatunk mellé főtt krumplit, rizst.