Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Sajtos csirkegolyókat!

A húsgolyókból nálunk sosem elég, a legkönnyebben elkészíthető, mégis számtalan módon ízesíthető remek ebédek kerülhetnek így az asztalra.

Sajtos csirkehúsgolyók kápiás majonézzel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált csirke
  • 1 kk. őrölt csípős pirospaprika vagy csili
  • só, bors
  • 8 dkg kukoricadara
  • 1 tojás
  • 10 dkg alacsony zsírtartalmú sajt
  • olaj a hús sütéséhez
  • 2 kápia paprika
  • 15 dkg majonéz

Elkészítése:

A darált húst keverjük össze a fűszerpaprikával, kevés sóval és borssal. Adjuk hozzá a kukoricadarát és a tojást, majd reszeljük hozzá nagy lyukú reszelőn a sajtot. Dolgozzuk jól össze, hagyjuk 15 percet állni, majd formáljunk belőle kis gombócokat, és kevés olajon 6-8 perc alatt süssük készre. A megmosott kápia paprikákat kevés olajon süssük minden oldalukon 2-3 percig. Szedjük ki egy tálra őket, és 2 percre takarjuk le fóliával, hogy felpuhuljon a párától a bőrük. Ez után könnyen tudjuk meghámozni őket. Szedjük ki a szárát és a magházát is, majd a majonézzel együtt turmixoljuk össze a paprikahúst. Kínáljuk a csirkegolyók mellé, adhatunk mellé főtt krumplit, rizst.

Mit főzzek ma ebédre? Sajtos csirkegolyókat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top