Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Snidlinges húspogácsát!

A darált húst szeretjük, mert nem túl drága és sokféle ételt kihozhatunk belőle. Ma például egy különleges, ínyenc húspogácsát.

Snidlinges húspogácsa hasábburgonyával, dijoni mustárral

Hozzávalók:

  • 1 marék apróra vágott friss petrezselyem
  • 2 marék apróra vágott snidling
  • 1 egész tojás
  • 1 db zsemle beáztatva, alaposan kinyomkodva
  • 1 gerezd fokhagyma, szintén nagyon apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
  • ½ kg sovány darált marhahús
  • ½ marék apróra vágott friss kakukkfű
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 kg megpucolt, vastag szeletekre vágott burgonya
  • olívaolaj

Elkészítése:

A húspogácsa ebben az esetben majdnem úgy készül, mint a magyar fasírt, csak egy kicsit más a fűszerezése, más az ízvilága. A húst, a zöldségeket, a zsömlét, a fűszereket, a tojást egy nagyobb tányérba rakom, és kézzel alaposan összedolgozom az egész masszát. Megkóstolom, sóval és borssal ízesítem. Harapható gombócokat formázok a keverékből, és tenyérrel összenyomom őket. Egy tányérra pakolom, konyharuhával letakarom, és a hűtőbe teszem, amíg elkészítem a krumplit. A krumplit egy lábasba, hideg vízbe rakom, megsózom, és fedő alatt egyszer felforralom. Leszűröm a krumplit (szárazra), és a sütőt felmelegítem 250 fokra. A krumplit belerakom egy tepsibe, gazdagon meglocsolom olívaolajjal, és beteszem a forró sütőbe. Amíg a krumpli sül, addig lábasban, forró olívaolajban a húspogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütöm. A krumplinak elég 25-30 perc, hogy kellemesen megpiruljon, kivehetjük a sütőből.

Mit főzzek ma ebédre? Snidlinges húspogácsát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top