Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Kapros galuskát!

Zord időben egy jó nagy tál meleg leves minden vágyunk. A kapros galuskától és a sok zöldségtől pedig kiadós vacsora lesz belőle, ami 30 perc alatt elkészül.

Zöldségleves kapros galuskával

Hozzávalók:

Leves:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 3-4 sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 pasztinák

Kapros galuska:

  • 15 dkg liszt
  • 1 kk. só
  • 1-1,5 dl tej
  • 1 ek. petrezselyemzöld
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 ek. kapor

Elkészítése:

Daraboljuk fel a zöldségeket, és kevés olajon pirítsuk át. Öntsük fel 1-1,5 liter vízzel. Fűszerezzük zellerlevéllel, petrezselyemmel, és főzzük puhára a zöldségeket. A galuskához keverjük össze a lisztet a sütőporral, sóval, adjuk hozzá a feldarabolt kaprot és petrezselymet. Öntsük fel annyi tejjel, hogy lágy masszát kapjunk. (maximum 1,5 dl) Amikor a zöldségek megfőttek, evőkanállal szaggassuk a levesbe a galuskát. Várjuk meg amíg megfő és feljön a leves tetejére. Főzzük még néhány percig, majd tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Kapros galuskát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top