Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Ínyenc spagettit!

Az olaszos tészták mindig nyerők az ebédlőasztalnál, mára pedig a legegyszerűbb receptet vesszük elő. Könnyű elkészíteni, ám annál ütősebb ízű lakománk lesz, feltéve, hogy szeretjük az olasz konyhát.

Spaghetti alla’arrabiata

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 7-8 paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 friss csili
  • olívaolaj
  • nagy csokor petrezselyem
  • reszelt parmezán

Elkészítése:

A mártáshoz húzzuk le a paradicsomok héját. Ennek a legegyszerűbb módja, ha az aljukon egy X alakú metszést készítünk, majd forró vízbe mártjuk őket kb. 3 másodpercre. Amint kivesszük a forró vízből, a paradicsom héja elkezd felpöndörödni. A meghámozott paradicsomokat kockázzuk fel. A fokhagymát és a csilit vágjuk fel apróra, és kevés olajon futtassuk meg.

Ezután mehet rá a paradicsom és a só, majd addig kell főzni, amíg kicsit besűrűsödik. A kifőtt tésztát forgassuk bele a mártásba, majd a tányéron szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és már lehet is enni. A reszelt parmezán kis tálkában kerüljön az asztalra, ahogyan az olasz vendéglőkben, így mindenki kedve szerint adagolhatja.

Mit főzzek ma ebédre? Olaszosat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top