Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sültpaprika-krémlevest!

Egy finom, meleg leves egy ilyen őszi, hűvös estén mindenkinek jólesik. A kápia paprikát ajánljuk hozzá, igazán finom lesz vele!

Joghurtos sültpaprika-krémleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg piros színű paprika
  • 2 ek. olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 dl zöldségleves
  • 2 dl natúr joghurt
  • só, bors, cukor

Elkészítése:

A piros színű, húsos paprikát sütőben a legnagyobb fokozaton megpirítjuk, nem baj, ha szinte feketére ég a bőre. Néhány percre zárható edénybe vagy zacskóba tesszük, majd kis idő elteltével kiszedjük, és – kézzel vagy késsel – eltávolítjuk róla a megpuhult bőrt.

Kis kockákra vágjuk a paprikahúst, olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd összeforraljuk a zöldségalaplével. Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük, és átturmixoljuk. (Tegyünk félre egy kevés paprikahúst levesbetétnek!) Leszűrjük, belekeverjük a joghurtot.

Tálalásnál teszünk bele a megmaradt, feldarabolt sült paprika húsából.

Mit főzzek ma vacsira? Sültpaprika-krémlevest!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top