Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Gnocchit!

Nem mi magunk gyúrjuk és szaggatjuk ehhez az ételhez a tésztát, hanem inkább készen vesszük. Így legalább kihasználhatjuk a nyár utolsó napsugarait ahelyett, hogy a tűzhely mellett állnánk egész délelőtt.

Csirkés–pórés gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 40 dkg csirkemell
  • olívaolaj
  • 20 cm-es póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dl tejszín
  • só, fehér bors

Elkészítése:

A húst apró kockákra vágjuk, és kevés forró olívaolajon megpirítjuk. Megsózzuk, és hozzáadjuk a felkarikázott hagymát. Felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Megszórjuk kevés frissen őrölt fehér borssal, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ha nagyobbak a gyerekeink, akkor elég elkészíteni a mártást, és másnap ők is ki tudják főzni pár perc alatt a gnocchit. De elkészíthetjük azt is előre.

Mit főzzek ebédre? Gnocchit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top