Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sajtos spenótsalátát!

A paradicsomot, a spenótot, a dinnyét, a mozzarellát mind-mind szeretjük. Együtt pedig még inkább örömmel esszük, bármilyen furcsán is hangzik elsőre a párosításuk. Könnyű nyári vacsora lesz belőlük.

Paradicsomos-dinnyés spenótsaláta mozzarellával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg bébispenót
  • 20 db koktélparadicsom (vegyesen piros és sárga)
  • 20 dkg görögdinnye
  • 20 dkg mozzarella
  • néhány szelet kenyér

Az öntethez:

  • 6 ek. olívaolaj
  • 2 ek. málnaecet
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 ek. bazsalikomlevél

Elkészítése:

A bébispenótot megmossuk, majd salátacentrifuga vagy papírtörlők segítségével leszárítjuk. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A dinnyét kimagozzuk, húsát karalábévájóval kivájjuk. A mozzarellát apró falatokra tépkedjük. Az öntetet botmixerrel felhabosítjuk. A saláta összeállítása: a spenótot a paradicsomokkal, a dinnyével és a sajttal összekeverjük, majd az öntettel meglocsoljuk és összeforgatjuk. A kenyeret pirítva, kevés olívaolajjal meglocsolva kínálhatjuk mellé is, de felkockázva bele is tehetjük.

Mit főzzek ma vacsira? Sajtos spenótsalátát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top